Foredrag/Kurser/Events

Jeg er tilbage i Danmark efter nogle år med teaterarbejde i Norge, og jeg har fejret mit 40 års jubilæum i Teatrets tjeneste, samtidig med at min opsætning af THE SOUND OF MUSIC på Det Ny Teater i København fik Årets Reumert 2004 til Bedste Musikteater. Mellem iscenesætter-opgaver i både Danmark og i udlandet, rejser jeg nu over hele landet med mit foredragsprogram, holder kursus, leder events, og besøger både kulturinstitutioner, foreninger, firmaer, skoler, m.m.

Min seneste iscenesættelse i Norge var musicalen ANNIE 2 (”Annie Warbucks”), fortsættelsen af historien om den lille rødhårede forældreløse Annie, som spillede i efteråret 2005 på Chateau Neuf i Oslo.

Ved hjemkomsten til Danmark satte jeg i scene musicalen PETER SABROE –man skulle dø en sommerdag, for Nyt Dansk Musikteater, med premiere i Århus Musikhus (februar 2006) og efterfølgende turne.

I marts 2006 lavede jeg TV i Spanien og i juni/juli 2006 gik turen til Bergen, hvor jeg iscenesatte Mozarts COSI FAN TUTTE for Vestnorges Opera på Den Nationale Scene.

I september havde jeg premiere på musicalen DEN BLÅ KARRUSEL for Nyt Dansk Musikteater, i Århus Musikhus, med efterfølgende turne.

I 2007 iscenesatte jeg bl.a. Puccinis SUOR ANGELICA  og Libby Larsens DREAMING BLUE for Vest Norges Opera, Verdis MASKEBALLET for Opera Bergen, samt verdenspremieren på den danske musical LYSET OVER SKAGEN.

Året 2008 begynder med iscenesættelsen af THE FALL OF THE HOUSE OF USHER, en opera af Phillip Glass baseret på Edgar Allan Poes novelle, for Den Fynske Opera.

Med denne lille hilsen tillader jeg mig at gøre opmærksom på at jeg er tilbage i landet, og ledig til evt. opgaver og iscenesættelser. Jeg bor centralt på Fyn, på Hesselagergaard, og har ingen problemer med at takke ja til jobs overalt i Danmark.

 Selvom jeg ikke er 60 længere (!) har jeg min ungdommelige energi, kreativitet og inspiration i behold.  Og jeg kan tilbyde både ekspertise og en bred erfaring indenfor de fleste genre: drama, musical, opera, operette, komedie, farce, radiospil, TV og film.

Med tak og med de bedste hilsener,

Daniel Bohr.

Kavalerfløjen, Hesselagergaard. Hesselagergaardsvej 20c – 5874 Hesselager.

Foredragsprogram:


- om det professionelle arbejde med teater og kultur...
- om hvordan en teaterforestilling bliver til -kampen, smerten, målet og resultatet...
- om mine møder med "de kendte" -og hvad disse møder har givet mig... eller ikke.
- om det, at altid være fremmet i et samfund...
- om det, at være bøsse -først under et diktatur og siden i et demokrati...
- om den uro, der opstår når man altid er på rejsende fod - på flugt?...
- om den evige søgen efter personlig frihed og menneskelig fred...

- om livet FØR og EFTER alkoholen…

”Daniel Bohr er en livlig fortæller og har gennem sin lange karriere holdt utallige foredrag på mange forskellige sprog. Hans causerier er altid krydret med en god portion humor, men mangler hverken ironi eller bittersød smerte. Det faglige, det saglige og det underholdende går hånd i hånd når han står over for et publikum og fortæller. Oplæsning af poesi fremkommer ofte undervejs, og tilhørerne overraskes til stædighed ved at genkendte diverse personligheder i hans skildringer. Daniel Bohrs publikum bliver som regel stærkt engageret i et møde med en anderledes verden.” (Fra ARTE Bookings katalog).

(Pris efter aftale.)

 

Diverse Kursus/Seminarer:    

Kropssprog, kommunikation, improvisation, instruktion, iscenesættelse i mindre og større forsamlinger, fantasi og virkelighed…

Jeg har bred erfaring i at arbejde med forskellige sammensætninger af deltagere, alt fra unge mennesker til ældre. Det kommer naturligvis an på hvad man evt. ønsker, men mit arbejde går mest på motivation/motivering af deltagerne, improvisation, instruktion og regissering. Jeg arbejder med deltagerne som i en leg, hvor fantasien får frit løb og hvor de enkelte individer får mulighed for at udrykke og frigøre sig i en fælles-sammenhæng.

Kommunikation, kropsprog og fremføring er emner som jeg arbejder med naå det gælder firmaer eller andre mere erhvervs relaterede grupper.

Jeg arbejder også med pianist, hvor jeg gir deltagerne mulighed for at opleve hvordan det er at arbejde med musicaler, fra første musikalske prøve til færdig indstudering. Man kan kalde det ”let’s make a musical”, for ikke professionelle.

Jeg har haft stor succes i diverse sammensætninger med dette arbejde, som afsluttes med en fremføring af en ”mini-musikal”.

Hvis vi skal se på noget mere ”klassisk” kan jeg arbejde med teater –og kulturhistorie, med speciel understregning på det spanke og latinamerikanske område. Dette inkluderer dramaturgi, lyrik og fælles arbejde i form af ”talte kor”.

Jeg giver også ”master classes” for skuespillere og sangere, indenfor teatralske genre, og ikke mindst til operasangere indenfor opera repertoiret i alt fra barokken til Mozart, Verdi, Puccini og det mere nutidig repertoire.

Jeg kan desuden arbejde helt alene, hvis ikke en aktiv deltagelse af publikum ønskes, og det foregår mere i ”foredrags” eller ”causeri” mønsteret, hvor emnerne er mange og varieret, fra det helt personlige, som bringer publikum videre i en ”rejse” gennem mit teatralsk univers, til et mere kultur –og sociopolitisk engagement i samfundsrelaterede emner.

(Pris efter aftale og antal deltagere.)