Foredrag/Kurs/Events

Jeg er tilbake i Danmark efter noen gode år med teaterarbeide i Norge, og jeg har feiret mit 40 års jubileum i Teatrets tjeneste, samtidig med at min oppsetning av THE SOUND OF MUSIC på Det Ny Teater i København fikk Årets Reumert Pris 2004 til Bedste Musikteater. Mellom iscenesetter-oppgaver i både Danmark og i utlandet, reiser jeg nu også  over hele Europa med mitt foredragsprogram, holder kursus, leder events, og besøker både kulturinstitusjoner, foreninger, firmaer, skoler, m.m.

Min seneste iscenesettelse i Norge var musikalen ANNIE 2 (”Annie Warbucks”), fortsettelsen av historien om den liten foreldresløse Annie, som spilte i høst 2005 på Chateau Neuf i Oslo.

Ved hjemkomsten til Danmark satte jeg i scene musikalen PETER SABROE –Man Skulle Dø En Sommerdag, for Nyt Dansk Musikteater, med premiere i Århus Musikhus (februar 2006) og etterfølgende dansk turne.

I mars 2006 lavede jeg TV i Spania og i juni/juli 2006 gikk turen igjen til Bergen, hvor jeg iscenesatte Mozarts COSI FAN TUTTE for Vestnorges Opera på Den Nationale Scene.

I september  2006 hadd jeg premiere på musikalen DEN BLÅ KARRUSEL for Nyt Dansk Musikteater, i Århus Musikhus, med etterfølgende turne over hele Danmark.

I 2007 iscenesatte jeg både Puccinis SUOR ANGELICA og Libby Larsens DREAMIN BLUE for Vest Norges Opera, samt Verdis UN BALLO IN MASCHERA for Opera Bergen. Den største del av året var dog opptatt med iscenesettelsen av den nye dansk musikal LYSET OVER SKAGEN som hadde urpremiere d. 15. august 2007.

Med denne hilsen tillater jeg meg å gjøre oppmerksom på at jeg er fri på markedet, og ledig til evt. oppgaver og iscenesettelser fra begynnelsen av året 2008. Jeg bor sentralt på Fyn, på Hesselagergaard, og har ingen problemer med å takke ja til jobbs overalt i Skandinavia.

Selvom jeg ikke lengere er 60 (!) har jeg min ungdommelig energi, kreativitet og inspirasjon i behold.  Og jeg kan tilby både en stor ekspertise og en bred erfaring innenfor de fleste genre: drama, musikal, opera, operette, komedie, farse, radiospill, TV og film.

Med takk og med de beste hilsener,

Daniel Bohr.

Kavalerfløjen, Hesselagergaard. Hesselagergaardsvej 20c – 5874 Hesselager.

 

Foredragsprogram:


- om det profesjonelle arbeide med teater og kultur...
- om hvordan en teaterforestilling bliver til -kampen, smerten, målet og resultatet...
- om mine møter med "de kjente" -og hvad disse møter har gitt mig... eller ikke, og om det å selv vær ”kjent” og dermed et godt offer for ryktene….
- om det, å alltid være fremmed i et samfund
- om det, å vær homofil -først under et diktatur og siden i et demokrati...
- om den uro, som oppstår når man alltid er på reisende fot - på flukt?...
- om den evig søken etter personlig frihet og menneskelig fred...           

(Pris etter avtale.)

”Daniel Bohr er en livlig forteller og har gjennom sin lange karriere holdt utallige foredrag på mange forskjellige språk. Hans kauserier er altid krydret med en god portion humor, men mangler hverken ironi eller bittersøt smerte. Det faglig, det saglig og det underholdende går hånd i hånd når han står over for et publikum og forteller. Oplesning av poesi fremkommer ofte underveis, og tilhørene overraskes til stedighet ved å gjenkennee diverse personligheter i hans skildringer. Daniel Bohrs publikum blir som regel sterkt engagert i et møte med en annerledes verden.” (Fra ARTE Bookings katalog).

 

Diverse Kursus/Seminarer:    

Kroppsprog, kommunikasjon, improvisasjon, instruksjon, iscenesettelse i mindre og større forsamlinger, fantasi og virkelighet…

Jeg har bred erfaring i å arbeide med ulike sammensettninger av deltagere, alt fra unge mennesker til eldre. Det kommer selvsagt an på hva dere evt. ønsker, men mitt arbeide går mest på motivasjon/motivering av deltagerne, improvisason, instruksjon og regissering. Jeg arbeider med deltagerne som i en lek hvor fantasien får frit løp og hvor de enkelte individer får mulighet for å uttrykke og frigjøre seg i en felles-sammenheng.

Kommunikasjon, kroppspråk og fremføring er emner som jeg arbeider med når det gjelder firmaer eller andre mer erhvervs relaterte grupper.

Jeg jobber også i samarbeide med pianist, hvor jeg gir deltagerne mulighet for å oppleve hvordan det er å arbeide med musikaler, fra første musikalske prøve til ferdig innstudering. Man kan kalle det ”let’s make a musical”, for ikke profesjonelle.

Jeg har hatt stor sukses i diverse sammensettninger med dette arbeide, som avsluttes med en fremføring av en ”mini-musikal”.

Hvis vi skal se på på noe mer ”klassisk” kan jeg arbeide med teater –og kulturhistorie, med spesiell understrekning på det spanke og latinamerikanske område. Dette inkluderer dramaturgi, lyrikk og felles arbeide i form av ”talte kor”.

Jeg gir også ”master classes” for skuespillere og sangere, innenfor teatralske genre, og ikke minst til operasangere innenfor opera repertoiret i alt fra barokken til Mozart, Verdi, Puccini og det mer nåtidig repertoire.

Jeg kan desuten jobbe helt alene, hvis ikke en aktiv deltagelse av publikum ønskes, og det foregår mere i ”foredrags” eller ”causeri” mønsteret, hvor emnerne er mange og variert; fra det helt personlige, som bringer publikum videre i en ”reise” gjennom mitt teatralsk univers, til et mer kultur –og sociopolitisk engasjement i samfunns relaterte emner.

(Pris efter avtale og antall deltagere.)